Verslagen Heren C

Werk aan de winkel voor Optima C

Een pistolet met kaas en een bakje troost. Vooral dat laatste was van groot belang op zondagochtend aan de ontbijttafel van Engsbergenaar en C-ploeg supporter Daniel Vanderheyden. Meer dan proberen te bekomen van de wedstrijd van zaterdagavond tegen Lommel zat er niet in. Emotioneel als Daniel is, kwamen de waterlanders weer naar boven bij het verwerken van de nederlaag van de Optimisten.

Na de overwinning op de openingswedstrijd van de competitie tegen Genk hadden de supporters thans meer verwacht. Coach Claes beschikte over 10 spelers. Ghoos (familieweekend), Hoekx (familieweekend), Schraeyen (Familie TV-marathon weekend) en Leysen (vakantie) ontbraken op het wedstrijdblad.

De jonge kern van Lommel nam de start van de wedstrijd in handen. Enkele snelle scores bracht een eerste kloofje op het scorebord: 2-7. Na een time-out nam Van Den Bergh Optima op sleeptouw. Met sterke drives bracht hij Lommel in de problemen, wat resulteerde in een 13-2 tussenspurt. Optima vergat het verder af te maken op de vrijworplijn, Lommel kon enigszins in het spoor blijven tegen het einde van het eerste kwart: 22-14.

Het tweede kwart begon dramatisch voor Tessenderlo. De C-ploeg slaagde er 6’ lang niet in om de weg naar de ring te vinden. Lommel wist met een snedige defense Optima volledig lam te leggen en vond zelf wel de weg naar de ring. Looise passen kwamen niet toe, de vrije man werd niet gevonden. Lommel noteerde zowaar een 0-15 tussenspurt. Enige frustratie sloop in de ploeg, wat het spel niet ten goede kwam. Naar het einde van de eerste helft kwam Optima nog terug via o.a. een driepunter van Verheyen, maar Lommel had op dat moment de achterstand al weten ombuigen naar een voorsprong. Met een score on-the-buzzer was Optima op achtervolgen aangewezen: 29-37.

“Verdekke,” aldus supporter Vanderheyden tijdens de rust. “De mannen speelden nog degelijk in het eerste kwart, maar het tweede was dramatisch. Hopelijk hervindt de ploeg zichzelf in de tweede helft, want ik ben helemaal van Engsbergen naar hier gereden met mijn rollator om Optima te kunnen zien. Dat is een stevige berg over, moet je weten.”

In het derde kwart waren beide ploegen aan mekaar gewaagd. Optima vond opnieuw Van Den Bergh die met sterke drives terug het verschil probeerde te maken. Mondelaers van ver en Schildermans inside zorgden voor scores, maar ook Lommel liet niet begaan. Na het derde kwart stond er 46-58 op het scorebord. Alles nog te doen, maar dan moest Optima vuur kunnen brengen in de laatste periode.

Helaas kwam dat vuur er niet. Schildermans en Van Den Bergh dienden de bank op te zoeken met foutenlast. Lommel wist Optima fysiek te overklassen in defense en offense. Werk aan de winkel voor de ploeg naar komende weken toe. Eindstand: 54-76

Scores Optima: VAN DEN BERGH M 23, SCHILDERMANS 5, VAN DEN BERGH J 7, MONDELAERS 4, MELIS 3, Verheyen 6, Beyens 4, Vandervoort, Vankrunkelsven 2, Vandersmissen

“Dit doet me denken aan onze wedstrijd tegen Houthalen in 1976,” mijmerde supporter Vanderheyden na de wedstrijd. “Ik was toen 32 jaar en in de vorm van mijn leven. Als een jong veulen dartelde ik van de ene kant naar de andere kant van het plein. Maar ja… dartelen… daar komt te weinig actie van. Onze tegenstander toen kwam met een sterke “can do-“ mentaliteit op het plein en wij verloren de match met meer dan 50 punten. De weken daarna hebben we ons echt moeten herpakken om terug met een winnaarsmentaliteit en sterk ploegspel op het plein te komen. Dat is, lijkt me, ook de opdracht van de C-ploeg. Bon, ik kom zeker nog eens terug de komende weken. En als ze dan winnen: tournée générale van Big Dan!”