Info Lid worden?

Lid worden?

Beste speler/ouder,

Fijn dat je gekozen hebt om bij BBC Optima Tessenderlo te komen basketten. Welkom in onze club. Met dit schrijven willen we een aantal afspraken op een rijtje zetten en de administratieve verplichtingen toelichten.

Trainingen

Alle ploegen trainen 2 keer per week. De coaches verwachten dat spelers minstens 5’ voor de aanvang van de training aanwezig zijn. Kan je niet komen, gelieve de coach op tijd te verwittigen. Zo kan hij/zij de training nog aanpassen aan het aantal deelnemers.

Stevige sportschoenen/basketschoenen raden we sterk aan. We vragen om de schoenen enkel te dragen in de sporthal. (zand op de vloer doet spelers uitglijden, met alle gevolgen van dien).

Breng altijd een flesje water mee naar de training (een sportdrankje mag, maar is niet nodig).

Douchen na de training kan, maar is niet verplicht. Na een wedstrijd raden we douchen wél aan.

Wij gebruiken een eenvormig evaluatiesysteem voor alle jeugdspelers. De coach volgt de vooruitgang van elke speler en zal dit op het einde van het seizoen met de speler/ouders bespreken. Op die manier garanderen we een vlotte overgang naar een volgende reeks.

Overzicht trainingsuren

Wedstrijden

Vanaf U10 (microben) schrijven we de ploegen in voor competitie. Spelers zijn minstens een half uur op voorhand in de sporthal. Wie niet kan deelnemen verwittigt de coach tijdens de voorgaande training.

De club zorgt voor een speluitrusting (blauw en wit truitje, blauwe broek). Spelers kunnen een opwarmshirt kopen aan 25€.

Wedstrijden spelen kan niet zonder de inzet van de ouders. We rekenen op u om naar de uitwedstrijden te rijden (provincie Limburg of regio Antwerpse Kempen - West-Limburg - Vlaams Brabant), maar ook om tafelfuncties op te nemen. We voorzien elk seizoen korte opleidingen (tijdens de trainingen) over de wedstrijdklok, het wedstrijdblad en de 24”.

Elke ploeg heeft een ploegverantwoordelijke. Voor vragen, opmerkingen, … kan u bij hem/haar terecht.

Met sportieve vragen kan u terecht bij de coach of bij de jeugdcoördinatoren Roel Vanhees voor de U8, U10 en U12. Sven Cuppens voor de U14, U16, U18 en U21.

Het clubleven

Een club runnen, een sporthal huren, getalenteerde coaches aantrekken, een sportieve ambitie hebben, het kost allemaal veel geld. Daarom organiseren wij doorheen het seizoen allerlei activiteiten. Wij stellen uw aanwezigheid op die activiteiten erg op prijs.

Overzicht activiteiten

U wilt een handje helpen? Heel graag, vele handen maken licht werk. Neem hiervoor contact op met de Feestcel.

Aansluiting

Om aan te sluiten moet je een aansluitingsformulier volledig invullen. Minderjarigen tekenen zelf en één van de ouders/voogd. Je kan je ook direct elektronisch aanmelden met je EID.

Om mee te kunnen spelen op wedstrijden is een medisch attest verplicht. Laat dit invullen door de huisarts. Een blanco medisch attest vind je hier.

Voor vragen kan je terecht bij de secretaris van de club, Betty Van Bael 013/66 65 29

Een aansluiting is definitief na het betalen van het lidgeld. U stort het bedrag op rekening:
Iban: BE97 7795 9076 0649
BIC: GKCCBEBB

U6 (microben) en U8 (pré-microben) betalen €180 voor een heel jaar (€160 als je voor het nieuwe seizoen betaalt voor 15 juni).

Alle andere jeugdploegen betalen €260 voor een heel jaar (€240 als je voor het nieuwe seizoen betaalt voor 15 juni).

Alle seniorenploegen betalen €280 voor een heel jaar (€260 als je voor het nieuwe seizoen betaalt voor 15 juni).

Voor kinderen uit hetzelfde gezin, wonende op hetzelfde adres, betaalt men vanaf de tweede speler €20 minder. Voorbeelden:

  • 1 U8 + U12 van hetzelfde gezin betaalt: €160 + €240 - €20 = €380
  • 1 U12 + U16 van hetzelfde gezin betaalt: €240 + €240 - €20 = €460
    (Deze bedragen zijn geldig indien men betaalt vóór 15 juni)

Verschillende mutualiteiten (ziekenfondsen) betalen een deel van het lidgeld terug. Vraag hierover meer inlichtingen bij uw mutualiteit.

Ouders die het moeilijk hebben om het lidgeld te betalen kunnen, in alle vertrouwen, contact opnemen met de voorzitter, Brigitte Lauwers 0497 34 14 89.

Heeft u nog vragen, opmerkingen dan kan u daarvoor terecht bij de coach, de ploegverantwoordelijke, de bestuursleden.