Verslagen Heren B

Verlengingen nodig om winnaar te kennen

Optima nam een sterke start en nam direct voorsprong op Stevoort. De bal bleef goed rondgaan en Stevoort kon niet direct een antwoord vinden op het Looise spel. Na Q1 stond Optima 9 punten voor. In Q2 kon Optima de voorsprong nog wat uitdiepen (6’: 28-14) maar dan begon Stevoort beter te spelen en de kloof terug verkleinen, bij rust stond het 32-26. De bezoekers bleven in het spoor van Optima in Q3 maar erover komen lukte niet, einde Q3:48-44. In het laatste schuifje sloeg de Stevoortse motor eindelijk aan, de bezoekers gingen erop en erover (2’:52-56). Optima reageerde via Beerten en Renaux ( 9’:63-60). Met nog 16 seconden te spelen en bij een 66-64 stand spatte de Stevoortse poging op de ring maar een attente Thuwis legde op een diefje de bal in het net en sleepte alzo verlengingen uit de brand.

In die verlengingen bleef het spannend tot op het einde. Met nog 4 seconden op de klok en bij een 73-73 stand nam Giel z’n verantwoordelijkheid en dropte een bom. De ultieme poging van Stevoort werd gemist en zo kon Optima de overwinning in Tessenderlo houden, eindstand: 76-73

Mooie wedstrijd van beide teams, Optima eindigde met 6 spelers in de dubbele cijfers.

Punten: Beerten:11; Berger:6; Vandervelden:11; Lamote:3; Bongaerts:10; Schulpé:2; Renaux:11; Blarinckx:10; Brepoels:1; Lahou:11; Berçin

Volgende week zijn we vrij, de volgende match is op 17 februari in Diepenbeek om 20u30. Thuis werd er gewonnen met 68-66.