Verslagen U16

U16 kampioen in reeks B!

Lag het aan de winterse temperatuur in de Zolderse sporthal of de ondermaatse verlichting, wie zal het zeggen? In elk geval kwam de match voor de rust niet op gang. Een karrenvracht aan gemiste shots en veelvuldig balverlies waren er alleszins de oorzaak van dat er liefst 3’20 moest gewacht worden vooraleer het eerste shot binnen ging! De ban van de (basket)ring werd aldus gebroken door een 0-2 voorsprong voor onze jongens. Optima leek naar het einde van Q1 de match een heel klein beetje naar zijn hand te kunnen zetten via 2-6 en 4-8, maar moest alsnog vrede nemen met een povere 8-8 stand. De thuisploeg liet zich dan ook vooral opmerken door een spelonderdeel waarin Optima eveneens al de hele terugronde uitblinkt: een ijzersterke defense.

Q2 bracht enige beterschap vanwege onze U16, maar bood evenmin veel spektakel, en bijna even weinig trefzekerheid als Q1. Er werd de rust ingegaan met een zuinige maar lang niet veilige voorsprong: 15-22. Een iets betere vertoning dan Q1, maar voor victorie kraaien was het zeker nog veel te vroeg.

Het keerpunt kwam in Q3, waarin Optima eindelijk de thuisploeg uit verband kon spelen. Er werd een versnelling hoger geschakeld in de passings en een handvol dodelijke fastbreaks gaven Zolder een stevige mentale tik. Terwijl de thuisploeg slechts 10 punten kon scoren, legden onze jongens er meer in het mandje dan in Q1 en Q2 samen, namelijk 25 punten. Dat leidde tot een voor de tegenstander onoverbrugbare 25-47 aan het eind van Q3.

Q4 was dus eigenlijk overbodig, en de volledige ploegwissel bij Optima aan het einde van de wedstrijd leidde tot wat concentratieverlies. Erg was dit niet, want de buit was al binnen. Zolder knabbelde dan nog wat van de achterstand weg en hield op die manier gelijke tred met een 11-11 resultaat in Q4. Maar bij het maken van de eindafrekening moest de thuisploeg de duimen leggen bij een droge en afgetekende 36-58.

Dankzij de negende overwinning in tien wedstrijden na de jaarwisseling deed het resultaat van naaste achtervolger Cuva Houthalen er ’s anderendaags niet meer toe. Met een puntentotaal van 28 konden onze jongens immers niet meer bijgehaald worden en kroonden ze zich verdiend kampioen in de B-reeks van de provinciale U16!