Verslagen Heren A

Redding lijkt veraf

Nieuwerkerken, dat enige tijd geleden aangaf volgend seizoen niet meer te zullen aantreden in 2e landelijke, was er niet op uit om Optima, zonder Nijs, DeWit en Vanheeswijck, de match cadeau te geven. Na 4 minuten stond Optima al 8 punten in het krijt (16-8) maar een sterke Dusart (17 pt vóór rust) bracht de bezoekers op 22-20 3 minuten later. Weetjens (ex-Optima) nette nog 2 bommen en bracht Nieuwerkerken op 28-22 na Q1. Kempeneers en DeMaeyer brachten vanop de vrijworplijn even op voorsprong (2’:28-29) maar lang bleef dit feestje niet duren. Nieuwerkerken draaide ’n defence serieus aan, Optima bleef bij tot 37-34 maar kreeg geen greep op de bommenwerpers van de thuisploeg: Kesters dropte de 6e bom van Nieuwerkerken en bracht zo ’n ploeg op 47-39 bij rust.

Na rust kon Nieuwerkerken de kloof tot 10 punten brengen maar nu was het een bedrijvige Maes (10 pt in Q3) die na een vrijwillige fout van NWK en een technische voor de coach Optima op 56-53 bracht in de 7e. Dichterbij komen zat er echter niet in (9’:60-57) en een bom “on the buzzer” van uitblinker Bovy (21 pt; 5 bommen) zette Optima terug op 8 punten: 67-58. In Q4 bleef NWK baas, de 11e bom van de thuisploeg bracht het maximumverschil op het scorebord (3’:74-61). Kitenge en Kempeneers spartelden nog wel tegen maar konden niet verhinderen dat de overwinning in Nieuwerkerken bleef, einduitslag: 82-76.

Q1:28-22   Q2:19-17   Q3:20-19   Q4:15-16

Punten Optima: MAES:12; DUSART:19; DEMAEYER:13; RENAUX:2; VRANCKEN:2;Berger:2; DeBacker:4; Kempeneers:12; Kitenge:9

Volgende week staat Optima-Melle op het programma :de op 3 na laatste tegen de voorlaatste. Match op zat 24 maart om 20u30