Verslagen Heren A

Optima verliest bodemduel

Optima miste z’n start alweer en kreeg op 2 minuten 4 bommen te slikken van de bezoekers (2’: 1-14) Schelkens scoorde en liet scoren. Optima kwam dan toch iets beter in de match (6’: 10-17) en kon de schade na Q1 tot 8 punten beperken. Beide ploegen begonnen tam aan Q2. Een bedrijvige De Backer bediende Renaux en die bracht de Optimisten met een bom tot 28-31 in de 7e minuut. Lommel reageerde echter gevat en kon gaan rusten met 8 punten voorsprong: 28-36.

Lommel begon weer op z’n elan in Q3; de gebroeders Schelkens deden Optima veel pijn en de thuisploeg was niet in staat te reageren. De bezoekers liepen gestaag uit (6’:34-48) en geen enkele Optimist was in staat te reageren. Ook in Q4 was Lommel de baas en een logische 43-73 einduitslag was het gevolg. Optima scoorde slechts 15 punten na rust.

Q1:13-21   Q2:15-15   Q3:11-19   Q4:4-18

Punten Optima: MAES:6; DUSART:1; DEMAEYER:5;RENAUX:10; VRANCKEN, DeWit:4; DeBacker:8; Nijs:4; Kempeneers:3; Vanheeswijck: 2

Punten Lommel: SCHELKENS J:18; DEKEUSTER:4; MICHIELS:6; WESENBEEK:17; SCHELKENS B:11; Bran:3; Cornelissen; Van de Put:2; Menten :6; Gielen:6

Optima komt nu wel echt in de gevarenzone en dient zich dringend te herpakken. Volgende week spelen we tegen de 3e in de stand Beringen. Let op: match op zondag om 17u.