Verslagen Heren A

Optima kan ook 3e treffen tegen St-Truiden niet winnen

Optima kreeg voor de 3e maal dit jaar (2x competitie en 1x beker) St-Truiden als tegenstander. De start was wel voor de Optimisten (3’:7-4) maar dan begon St-Truiden een stuk beter te spelen, D’Huys en Mousseau zorgden voor 11-20 na 10 minuten spelen. De Optimisten speelden beter in Q2 met een vlot scorende Nijs (10pt voor rust) en een come-back makende Kempeneers maar de 10-punten kloof bleef steeds op het scorebord staan (7’:21-31), gerust werd er bij een 27-38 tussenstand.

Na rust knabbelde Optima aan de achterstand via Dusart en Renaux (4’:38-42; 6’:41-45) maar St-Truiden reageerde via Mayele. Er bleven te veel slordigheden in het Looise spel sluipen om het de bezoekers echt moeilijk te maken en na 30 minuten spelen stond Optima terug op 9 punten (47-58). De frustraties aan Looise kant laaiden dan wat op in de 3e minuut van Q4, de coach diende het veld te verlaten na aanhoudend gemekker van de Looise bank en de daarop volgende vrijworpen (St-Truiden verscheen 36! maal aan de vrijworplijn en benutte er 27; Optima kwam aan 16 op 27) werden dankbaar aanvaard door de jongens uit de fruitstad (3’: 64-51). Optima bleef echter spelen voor wat het waard ( 7’:61-70) was maar St-Truiden was gewoon te sterk. Einduitslag: 64-76

Q1: 11-20   Q2:16-18   Q3: 20-20   Q4: 17-15

Punten Optima: DEWIT:7; DEBACKER:7; NIJS:10; DEMAYER:4; VANHEESWIJCK; Maes:8; Dusart:16; Renaux:6; Kempeneers:6; Vrancken

Punten St-Truiden: MOUSSEAU:26; AUDOOR:5;D’HUYS:6; CLAUS:9; MAYELE:13; Hermans:11; Horions:6; Haling; De Smet; Neyens

Volgende week spelen we in Soba, let op: aanvangsuur is aangepast: 21u ipv 18u30.