Verslagen Heren B

Optima B wint verrassend van leider in tweede provinciale

Na de mooie overwinning vorige week tegen de tweede in het klassement, kreeg Optima B nu de leider in de competitie op bezoek. Zat er opnieuw een verrassing in de maak?

Beide ploegen begonnen aarzelend aan de wedstrijd. Na 5 minuten stonden de bordjes netjes gelijk 8 - 8. Bij Optima zorgde bommen van Renaux, Lamote en Rodiers voor een klein verschil op het einde van het eerste kwart: 19 - 17. Het was duidelijk dat de Optimisten hun vel duur zouden verkopen.

In het tweede kwart stokte de afwerking bij Optima, terwijl bij Nieuwerkerken de driepunters er wel invlogen. Ruststand 30 -32.

Het derde kwart was een kopie van het eerste kwart. Dat leverde op het einde van het kwart een gelijke stand op 49 - 49. Het vierde kwart beloofde een nagelbijter te worden.

En dat was het vierde kwart ook. Liep de ene ploeg een paar punten uit, de andere ploeg kwam weer langszij. Beerten nam zijn ploeg op sleeptouw en hield Optima naast Nieuwerkerken. Met een steal van Vandervelden met nog 37 seconden te spelen leek de winst voor Optima binnen want ze hadden nu 6 punten meer. Maar twee bommen van Nieuwerkerken beslisten daar anders over en bij 73 - 73 was het overtime.

In overtime opende Nieuwerkerken de score en maakte Renaux weer gelijk. Omdat Berger enkel foutief kon gestopt worden en hij het hoofd koel hield op de vrijworplijn liep Optima 5 punten uit 80 -75. Maar de match was nog niet gedaan. Een balverlies leidde tot een bommetje van de tegenpartij 80 - 78. Maar Bongaerts werkte secuur af 82 - 78. Opnieuw kwam Nieuwerkerken dichterbij 82 - 80. Maar Beerten, die een sterke match speelde hield de overwinning in Tessenderlo. Vanop de vrijworplijn legde hij de eindstand vast: 84 - 80.

Een collectief sterk Optima kan met vertrouwen naar de heenronde kijken en zo proberen weg te geraken van de voorlaatste plaats in de competitie.

BEERTEN 20; Schulpé 4; LAMOTE 17; Bongaerts 4; VANDERVELDEN 2; Berçin 3; Berger 5; Lemmens, Rodiers 12; BREPOELS 10; RENAUX 7