Verslagen Heren B

Optima B klopt tweede in de reeks

Op zondag spelen is voor de Optimisten nooit makkelijk, maar beide ploegen begonnen gretig aan de wedstrijd. Ondanks het feit dat Optima meer fouten verzamelde, eindigde het eerste kwart op 20 - 18. Beide ploegen begonnen aarzelend aan het tweede kwart. Langs beide kanten balverliezen of missers onder de ring. Ook nu kon Stevoort weer een aantal keren naar de vrijworplijn. Met een driepunter on the buzzer van Lamote kon Optima milderen tot een ruststand van 34 tegen 31.

Na de rust eenzelfde beeld. Gelijkopgaand en hetzelfde verschil na 10 minuten spelen: 50 - 47. Bij de start van het vierde kwart mocht Bongaerts 4 keer naar de vrijworplijn waarvan hij 7 op 8 scoorde. Bij 57 - 55 scoorde Lamote een mooie driepunter. Stevoort kroop weer één puntje voorop, Vandervelden en Lamote zorgden op hun beurt weer voor de kleinste voorsprong voor Optima. Een bommetje van Beerten werd gecounterd door een bommetje van Stevoort. Met nog 24” te spelen, viel de laatste bom aan de kant van Optima: Renaux scoorde de 17de bom van de wedstrijd. Optima kon de laatste 16” rustig uitspelen. Eindstand 66 – 69

BEERTEN 6; SCHULPE 2; Berger 2; Bongaerts 9; Lemmens; Vandervelden 5; RENAUX 13; LAMOTE 15; Rodiers 4; BREPOELS 6; Blarinckx 7.

Q 1: 20 -18
Q 2: 14 – 13
Q 3: 16 – 16
Q 4: 16 – 22

Driepunters: Stevoort 9, Optima 8