Verslagen Heren B

Optima B kan goed resultaat tegen Genk niet aanhouden

Na de overwinning in Genk vorige week moest Optima B een goed resultaat neerzetten tegen Sint-Truiden.

Na 3 minuten hingen de bordjes in evenwicht: 9 – 8. Toen volgde er een dipje voor Optima. 3 balverliezen op rij zorgde ervoor dat Sint-Truiden kon uitlopen. Gelukkig hielden de driepunters van Beerten en Renaux Optima in de match. 18 – 21 na de eerste tien minuten.

Ook het tweede kwart begon goed voor Optima, na 7 minuten rommelig spel langs beide kanten spelen stond het 29 – 30. Dan slaagde Sint-Truiden er toch in enige afstand te nemen via een sterke Surinx, bij de rust stond het 36 – 41.

Nog geen man over boord, maar Optima wist wat het moest doen. Fel verdedigen en afwerken onder de ring. Dat liep aanvankelijk niet vanzelf, maar Optima slaagde er wel in via Beerten en Blarinckx om dichter bij te sluipen terwijl Sint-Truiden vergat af te werken. Op het einde van het derde kwart naderde Optima tot op twee punten.

Tot de tweede minuut in het vierde kwart kon Optima nog aanklampen, maar dan vielen de bommetjes bij de Kanaries en moest Optima de rol lossen. Eindstand 73 – 84.

BEERTEN 12,  SCHULPE 2,  Lemmens 2, LAMOTE 8, Bongaerts 2, Bercin, RENAUX 20, Rodiers 8, Brepoels 5, BLARINCKX 14.

Q1 18 – 21; Q2 18 – 20; Q3 19 – 16; Q4 18 – 27