Verslagen Heren B

Optima B houdt punten thuis na spannende wedstrijd tegen Zonhoven

Beide ploegen begonnen met evenveel goesting aan de wedstrijd. Aanvankelijk waren ze al elkaar gewaagd met een goed afwerkende Schulpé en een bommetje van Bercin en mooie scores van Lemmens. Dan stak Heleven van Zonhoven een tandje bij. Het eerste kwart eindigde op 19 – 25. Werk aan de winkel voor de Optimisten.

In het tweede kwart namen Renaux en Blarinckx het heft in handen en werd de achterstand weggewerkt en de defence aangeschroefd. Een bom van Lamote en Schulpé zorgden voor een stand bij de rust met een kleinste verschil 39 – 38.

Ondanks een bom van Beerten en Blarinckx hielden de mannen van Zonhoven gelijke tred, vooral vanop de vrijworplijn en ook nu eindigde het kwart met het kleinste verschil 55 – 56.

Alles te spelen in het laatste kwart. Bercin opende de score met een bommetje. Bij Zonhoven bleven Lowet en Heleven secuur afwerken, maar bij Optima liet ook Blarinckx zich niet onbetuigd. Er werd een voorsprong opgebouwd van 5 punten, die de Optimisten niet meer uit handen gaven. Eindscore 78 – 74.

Na een puike wedstrijd bij de C ploeg deed Bukavyn een meer dan verdienstelijke herintrede bij de B ploeg.

BEERTEN 3, SCHULPE 8, Lemmens 11, LAMOTE 9, Bercin 6, Brepoels 5, BLARINCKX 20, RENAUX 15, Bukavyn 1.

Optima: 7 driepunters

Zonhoven: 1 driepunter

Q 1: 19 – 25, Q 2: 20 – 13, Q 3: 16 – 18, Q 4: 23 – 18