Verslagen Heren A

Optima A zet valse start seizoen recht

Over het eerst kwart kunnen we kort zijn. Bree begon zeer gemotiveerd aan de wedstrijd en liep na 6 minuten uit tot 6 – 9. Weetjes en Kempeneers hingen de bordjes weer gelijk. Met een bom van Berger eindigde het eerste kwart op 15 – 14.

In de aanvangsfase van kwart twee werd er langs beide kanten veel gemist. Tot de 6de minuut hingen de bordjes ongeveer gelijk: 19 – 18. Het moment voor Optima om beter af te werken. Maes zette een reeks van 10 punten neer. Onder het bord deden Rombouts en een weder optredende Kempeneers meer dan hun werk. Optima liep uit naar 40 punten, Bree bleef steken op 26 punten.

Na de rust ging Optima op haar elan verder, bij Bree stapelden de balverliezen zich op. Onhouden: een sterk spelende Vanaenrode met verschillende steals en een lay back van Berger op het einde van het derde kwart: 57 – 39.

In het vierde kwart zagen we eenzelfde spelbeeld. Optima hield in defence de deur goed op slot. Einduitslag: 72 – 49

Q 1: 15 – 14, Q 2: 25 – 12, Q 3: 17 – 13, Q 4: 15 – 10

VANAENRODE 7, DUSART 15, Berger 14, MAES 20, VANDERVELDEN, Weetjes 6, Kempeneers 10, Blarinckx, ROMBOUTS.

Grobben, VANDENWAARDENBERG 5, Raveel, Strijk 12, Beckers 2, Stockmans 2, BOUTSEN, KERKHOF 2, AERES 3, VANKEMPEN 23.