Verslagen Heren A

Optima A weer met (bijna) kleinste verschil de boot in

Optima ging meteen van start met een mooi bommetje van Maes. Na 5 minuten spelen stonden de bordjes gelijk op 6 – 6. Beide ploegen waren zenuwachtig aan de wedstrijd begonnen maar halverwege het eerste kwart zorgden balverliezen aan de kant van Optima voor een eerste kloofje voor Bilzen. 11 – 20 en nog 1 minuut te spelen. Via een bom van Renaux en hard werken onder de ring van Kempeneers komt Optima toch nog terug tot 17 – 20.

In het tweede kwart slaat de rampspoed weer toe voor Optima: Renaux werd afgevoerd naar de spoed met twee vingers uit de kom. Over het spel kunnen we kort zijn. Bij Optima blonk alleen Dusart uit, bij Bilzen vielen 5 bommen. Ruststand 28 – 39.

Na de rust stelde Maes zijn vizier scherp en via hem en een beter verdedigend Optima naderde de thuisploeg tot op twee punten. 46 – 48. Maar in basketbal kan het soms snel gaan en Bilzen liep weer uit 47 – 56.

In het vierde kwart zette Optima alles op alles. Bij 52 – 58 nam Bilzen een time out. Dat rendeerde tot Dusart en Maes en Kitenge Optima stilletjes dichterbij brachten. Bij nog 1’11” te spelen kwam Optima op 63 – 64. De spanning in de zaal was te snijden. Weetjes hing de bordjes gelijk. Vanop de vrijworplijn kreeg Bilzen weer twee punten voorsprong. Met een score hing Maes de bordjes weer gelijk, maar in de laatste seconden geraakte Bilzen toch nog bij de korf. Met nog 6 seconden te spelen werd een fout op Weetjens niet meer gefloten. Eindstand 67 – 69.

Vanaenrode 1, DUSART 18, Berger, KITENGE 6, MAES 25, VANDERVELDE, Weetjens 6, Renaux 6, Kempeneers 3, Dewit, ROMBOUTS 2.

Hollemans 14, THELEN 11, Jacobs 6, PAULS 15, Feytongs, MERCKEN 18, Zezevic, DOPS 3, VANHEESWYCK 2.

Q1 17 – 20; Q2 11 – 19; Q3 19 – 17; Q4 20 – 13