Verslagen Heren A

Optima A gaat met het kleinste verschil ten onder

Optima A verplaatste zich zaterdag naar Stevoort, nooit een makkelijke match. Beide team begonnen voorzichtig aan de match. Stevoort zette al meteen de trend in deze eerste helft met liefst 4 bommetjes. Optima bleef in het kielzog door inside goed af te werken. Eerste kwart eindigde op 16 - 13.

Het tweede kwart liep als een trein voor Stevoort, terwijl de optimisten maar niet aan scoren toekwamen. Stand bij de rust: 43 – 23.

Match gespeeld denk je dan, maar dat is dan zonder Optima gerekend. Bij Optima ging eindelijk de deur op slot en werd er pakken steviger verdedigd: Stevoort kon slechts 5 punten maken in het derde kwart, Optima zette 15 punten op het bord. Daarmee was al de helft van de achterstand weggewerkt.

In het vierde kwart ging Optima op haar elan verder en werd de voorsprong van Stevoort langzaam maar zeker weggewerkt. Met een bommetje van Maes stonden de bordjes gelijk: 59 – 59. Met nog 12 seconden te spelen kreeg Stevoort een fout mee en met een vrijworp bleef de overwinning in Stevoort.

Een zwakke eerste helft, een heel sterke tweede helft van Optima dat volgende week weer uit speelt in ‘t Kamp. Een match voor de Beker van Limburg tegen Leopoldsburg.

DUSART 11, Berger 1, KITENGE 14, MAES 8, Vandervelden, WEETJES 4, Renaux 8, KEMPENEERS 7, Rombouts 6.