Verslagen Heren A

Ook Hasselt te sterk voor Optima

Hasselt en Optima (zonder Nijs, Maes en Kitenge) gaven mekaar geen duimbreed tot in Q1, scores van Moens en Simons voor de thuisploeg werden geneutraliseerd voor de bezoekers door De Maeyer en Renaux. Optima kreeg het wat moeilijker in Q2 en de 3e bom van Hasselt in Q2 bracht de score op 32-25 in de 5e minuut. Hasselt kon die voorsprong meenemen tot aan de rust: 43-34. Na rust bleef een ongrijpbare Moens (12 pt in Q3; 29 pt in totaal) de Looise defence teisteren maar alweer Renaux en De Mayer reageerden gevat. Die laatste bracht Optima op 54-50 in de 7e minuut na een uitsluiting van een Hasseltse speler maar dichter kwam Optima niet meer. Op ’t eind van Q3 stonden de bezoekers terug 10 punten in het krijt: 64-54. Optima kon geen vuist meer maken in Q4 wegens te beperkte rotatiemogelijkheden zodat Hasselt de zege in de provinciehoofdstad kon houden, eindscore: 84-64.

Q1:21-19   Q2:22-15   Q3:21-20   Q4:20-10

Punten Optima: DeWit:4; Dusart:2; De Maeyer:19; Renaux:22; Vrancken; Vandervelden; Berger:8; DeBacker; Kempeneers:6; Vanheeswijck:3