Verslagen Heren A

Laatste match in landelijke voor de Optimisten moeizaam gewonnen

Een door kwetsuren erg gehavend Zwijndrecht, met slechts 6 spelers op het wedstrijdblad, bleef de ganse match de evenknie van Optima. De thuisploeg werd in Q2 en Q3 zelfs enkele malen op 10 punten gezet. Vandervelden, die een erg constante match speelde voor de Optimisten voorkwam erger. De laatste minuten waren er dan eindelijk te veel aan voor de bezoekers, DeBacker kon enkele ballen ontfutselen, aan de andere kant afwerken en de zege alzo in Tessenderlo houden. Einduitslag: 69-65.

Q1: 22-21        Q2: 16-22        Q3:13-18         Q4:18-4

Punten Optima: Maes 11; De Wit 4; Dusart 2; Berger 2; Kitenge 4; DEBACKER 11; NIJS 11; DEMAYER 10; Renaux 5; KEMPENEERS 6; Vrancken; VANDERVELDEN 2

Dit was ook meteen de laatste match van Optima in 2e landelijke, volgend seizoen treden we terug aan in 1e provinciale met een ploeg die er toch wel anders zal gaan uitzien.

Na de match werden enkele spelers gehuldigd voor hun inzet voor Optima: Toon DeBacker gaf aan niet meer voor de A-ploeg te gaan spelen maar blijft wel bij Optima aangesloten. Vince Nijs gaat na 10 jaar Optima andere horizonten opzoeken bij Mol ( 2e land). Antoon Kitenge hangt z’n sloffen ( nog eens) aan de haak. Bert DeMaeyer gaat naar Aarschot (1e en 2e landelijke). Mathijs Vrancken heeft ’t te druk met ’t werk en gaf ook aan niet meer bij de A-ploeg te willen aantreden en ook “ouderdomsdeken” Hezy, Ruben Vanheeswijck gaat na 4 jaar Optima ook op zoek naar een andere ploeg.