Verslagen Heren B

Heusden te sterk voor Optima B

Beerten opende de score al na 3 seconden voor Optima maar Heusden reageerde aan de overkant ook met een bom, de toon was meteen gezet voor een leuke match. De 2 ploegen bleven in mekaars vaarwater totdat de thuisploeg bij rust een 5-tal punten voorsprong op het bord kon zetten.

Ook na de koffie van zondagmiddag bleef Heusden z’n voorsprong goed verdedigen (8’:53-48). Die voorsprong liep op tot 58-48 in het begin van Q4 maar dan kreeg Lahou z’n vizier scherp gesteld. Met 10 punten in Q4 bracht hij Optima op 58-57 in de 5e minuut maar verder geraakte de Looise opmars niet. Heusden bleef kalm, scoorde een 8-0 en dat kwam Optima niet meer te boven. Einduitslag: 70-66

Punten Optima: Beerten:11; Lamote:8; Berger D:2; Berger T:3; Rodiers:4; Berçin:2; Robbe:16; Lahou:20; Vandervelden; Schulpé; Brepoels.

Ondanks verlies blijft Optima B mooi 3e staan in 2e provinciale. Volgende week zijn we vrij, de week daarop wacht ons de leider in de reeks: Lummen A. Match op zaterdag 2 december om 18u.