Verslagen Heren B

Heren B - BBC ING Heusden A

Optima had het niet onder de markt tegen de laatste in de stand. Na 5 minuten in Q1 stond het 5-10, op ‘t einde van Q1 stond het 14-17. Beide ploegen kwamen erg moeilijk tot scoren in Q2, enigste lichtpuntje voor de thuisploeg was dat ze langszij konden komen op het einde van de eerste speelhelft, ruststand: een magere 25-25. Ook na rust eenzelfde spelbeeld, beide ploegen trokken zich terug in een zone en het duurde even voor Optima daar een antwoord op vond. Met 3 driepunters op rij kon de thuisploeg Q4 aanvatten met 2 punten verschil ( 39-37). Enkel in de laatste 10 minuten sloeg de Looise motor aan, Heusden diende heel wat aanvallen foutief te stoppen en 2 bezoekende spelers dienden vervroegd de bank op te zoeken. Met nog 4 minuten op de klok stond het 50-41, Optima kon de rest van de match gecontroleerd uitspelen en de punten thuis houden. Einduitslag: 58-47 Q1: 14-17 Q2: 11-8 Q3:14-12 Q4:17-10 Berger D:10; Berger T:7 ; Lamote:2 ; Van Kerkhoven:7 ; Beyens:4; Blarinckx:5; Bongaerts:7; Renaux:16; Vrancken; Vanesch