Verslagen Heren A

Heren A - BasKet Tongeren A

Op de eerste speeldag van het nieuwe jaar kreeg Optima de leider in het klassement Tongeren op bezoek. De thuisploeg dient het nog te stellen zonder Kitenge, Nys en De Wit maar kon rekenen op een wederoptredende Renaux. In het eerste Q waren de 2 ploegen aan mekaar gewaagd, Beerten en Cauberghs voor de thuisploeg en Baert ( ex 1e klasse bij Bree en Antwerpen) voor de bezoekers hielden de ploegen in evenwicht. Het spel werd een stuk bitsiger in Q2, Optima kreeg heel wat fouten aangesmeerd ( 7 stuks na 5 minuten, 1 voor de bezoekers) en zag de bezoekers uitlopen ( 6’:17-23). Pipeleers die geen bal door de ring kreeg raakte gefrustreerd en deelde dan maar wat ellebogen uit en een onzichtbare Eskens ( 2 punten voor de rust) toonde het publiek vooral hoe je een “swalbe” doet. De refs lieten begaan en ondertussen profiteerde Baert van de ruimte onder de ringen om z’n ploeg verder op voorsprong te brengen. Ruststand: 24-36. Na de appelsienen konden de Optimisten via Kempeneers en Cauberghs wat van de achterstand goed maken ( 6’: 37-43) maar telkens wist Tongeren via oa Eskens met een bom ( 4 stuks na de rust) de Looise remonte te smoren ( 9’: 41-57). Het laatste Q was echter helemaal voor de Looienaars, na 4 minuten stond het 49-66 maar Tongeren viel dan stil en ging dan terug over naar het betere trek- en duwwerk. Gevolg waren 2 onsportieve fouten voor de bezoekers die de thuisploeg graag aannam. Optima naderde met 2 bommen van Beerten nog tot op 5 punten ( 7’: 64-69 ) maar wederom Baert en Vinkensteyns stelden de Tongerse zege veilig. Einduitslag: 66-74. Q1:12-13 Q2: 12-23 Q3:19-23 Q4:23-15 Fouten: Optima:22; Tongeren:23 Vrijworpen: Optima 20/27 Tongeren 14/26 Optima: BEERTEN:21; DUSART:12; RENAUX:3; KEMPENEERS:11; CAUBERGHS:15; Berger:4; Blarinckx; Bongaerts Tongeren: PROESMANS:10; PIPELEERS:3; BAERT:20; VANHERF: 1; VANDEWAL:12; Buckinx B:2; Vinkensteyns:11; Eskens:15; Delsaux; Buckinx M;Fanard Ondanks verlies blijft Optima 6e in de stand, Tongeren blijft uiteraard leider. Volgende week spelen we in Leopoldsburg, 12e in de stand maar gisteren wel de betere in Bacma.