Verslagen Heren B

Heren B - Heusden A

Een sterke Vandervelden bracht Optima op voorsprong tegen Heusden (4:’9-4). De inbreng van Berger, die met enkele assists en een score ook z’n stempel drukte, bracht de thuisploeg na 10 minuten spelen op 16-7. In Q2 zagen de toeschouwers vooral veel rommelbasket langs 2 kanten. Scoren werd erg moeilijk voor de 2 ploegen ( 5’:19-12) maar Optima kon de voorsprong toch nog iets uitbouwen, bij rust was het 25-14. Lamote zorgde bij aanvang van Q3 voor de maximumvoorsprong (3’:29-16) maar slopen er teveel slordigheden in het spel van de Optimisten en enkele balverliezen later stond het 34-27. De 2 bommen van Renaux zorgden terug voor wat Looise ademruimte (8’:42-29). In Q4 kon Optima de voorsprong aanvankelijk goed verdedigen (6’:52-41) maar viel dan helemaal stil. De bezoekers profiteerden langs Vaes (14 pt in Q4) en plots stond het 56-54 in de laatste minuut. Heusden kwam zelfs tot op 1 punt met nog 20  seconden te spelen maar de Looienaars speelden de uitgestippelde play perfekt uit: Blarinckx scoorde op assist van Lamote en bezegelde zo het lot van een dapper Heusden, einduitslag: 58-55.

Scoorden voor Optima: Beerten:1; Berger:6; Vandervelden:12; Lamote:8; Bongaerts:8; Berçin:2; Schulpé:2; Renaux:9; Blarinckx:6; Lahou:4; Rodiers

Volgende week is ’t geen match omdat er dan overal eieren liggen. De volgende tegenstander is de vermoedelijke vice-kampioen: Lummen match op zaterdag 7 april om 20u30