Verslagen Heren C

Erg nipte zege tegen veteranen Baclo

Op een ijskoude zondagmorgen zakte de C-ploeg af naar De Soeverein in Lommel, op de voet gevolgd door een overvolle bus joelende supporters. Dat laatste was een grapje, maar gelukkig werd één dappere dame bereid gevonden om de verre verplaatsing te maken, waarvoor dank!

Ofwel vertoefden de spelers nog in dromenland ofwel waren de spieren nog bevroren, want het eerste quarter werd een schabouwelijke vertoning. De eerste 5’ vielen alleen maar balverliezen en loopfouten te noteren, waardoor beide ploegen na 10’ bleven steken op een schamele tiental punten. Ondergetekende viel bijna in slaap aan de wedstrijdtafel.

Gelukkig kwamen de optimisten nog voor de rust op dreef. De lokale vierdeprovincialer vond niet meteen een gepast antwoord op de knappe acties van onder meer Mats. Enkel de aalgladde nummer 5 kon voor Lommel enig weerwerk bieden waardoor de kloof bij de rust al bij al vrij beperkt bleef.

Traditioneel kent Optima C elke match twee goede en twee slechte periodes. Het derde kwart was het tweede dieptepunt. Niks leek te lukken, terwijl de shots gretig binnenvielen aan de overkant. De uitgekookte oudjes speelden onze helden bij momenten op een hoopje. De voorsprong smolt verder weg en het momentum kantelde helemaal om.

Gelukkig hervonden de Looienaars hun normale niveau bij aanvang van de laatste 10’.  De thuisploeg leek al gauw een vogel voor de kat, maar in de laatste minuten kwam ze toch weer sterk opzetten. Met een driepunter on the buzzer van Baclo werd deze vreemde wedstrijd tot een erg nipt einde gebracht.

Hoewel geen van beide ploegen de drie punten echt verdiende vandaag, was het toch Optima dat op een diefje de zege mee naar Looi nam. Door de vele afgelaste matchen van vorig weekend wordt het klassement steeds meer een zootje, maar we springen toch mooi naar een vierde plaats.

Afspraak, bij leven en welzijn – en ijsvrije wegen – zaterdag 21 januari thuis in het THHI om 16u met als tegenstander Alfa Achel B.

Uitslag: 58-59 (13-10, 14-22[27-33], 18-9[45-42], 13-18)

Team: Beyens J. 8, Bukavyn A. 2, Hoekx D. 9, Janssens D. 14, Mondelaers T. 2, Van Den Bergh M. 12, Vandersmissen W., Vankrunkelsven B. 4, Verheyen J. 7