Verslagen Heren A

Eindelijk nog eens winst voor Optima

Na een gelijk opgaande start (7’:9-9) sloeg de Optima motor aan. Nijs en DeMayer plaatsten een 8-0 en zorgden ervoor dat Optima Q1 met 7 punten voorsprong konden afsluiten. Optima bleef Gembo domineren in Q2: Vrancken hield achteraan alles goed dicht en de bommen van respectievelijk Vanheeswijck, Dusart en Maes zorgden voor 31-16 in de 5e minuut. Die 15 punten voorsprong bleven behouden tot de 9e minuut maar dan bleek dat Gembo dodelijk efficiënt kan zijn. Enkele Looise slordigheden werden afgestraft en bij rust bleven er 8 punten voorsprong over: 36-28. Na rust kwamen de bezoekers even piepen (4’:39-35) maar een come-back makende Kitenge liet niet begaan. Na 30 minuten spelen stonden de Optimisten terug 7 punten voor (47-40). Dewit bracht Optima op 53-44 in de 4e minuut maar nog wilde Gembo niet plooien, de bezoekers kwamen tot op 54-51 in de 7e minuut maar meer zat er niet in. Optima bleef rustig bij de gemaakte fouten van Gembo en de bom van Dusart in de 9e minuut die zorgde voor 59-52 fnuikte de Antwerpse terugkeer. Einduitslag: 62-53.

Q1:18-11   Q2:18-17   Q3:11-12   Q4:15-13

Punten Optima: DUSART:11; MAES:10; NIJS:8; DE MAEYER:10; VRANCKEN; Kitenge:10;Vanheeswijck:5; DeWit:5; DeBacker:1; Berger

Volgende week is ’t al de laatste match in de heenronde. Tegenstander is Zwijndrecht, 8e in de stand. Match op zaterdag om 21u.