Verslagen Heren A

Dodelijk Q3 van de basiliekjongens voor Optima

De thuisploeg nam de betere start tegen Optima (4’:10-4) maar Renaux driepunterde Optima tot op 1 punt (8’: 17-16). In Q2 was Optima duidelijke de betere tegen een nogal tam spelend Scherpenheuvel, Demaeyer zorgde in de 4e minuut voor 23-27 en Optima nam die voorsprong mee tot aan de rust: 30-35. Na rust leek een verassing in de maak, bommen van Renaux en Vanheeswijck zorgden voor een 11-punten kloof (2’: 32-43) maar Scherpenheuvel reageerde gevat. De shots die voor rust niet wilden vallen vielen nu wel, en hoe! Thuisspelers Boutsen en Mertens dropten elk 2 bommen op 2 minuten en een bom van Lundy zorgden ervoor dat Scherpenheuvel erop en erover ging (6’: 55-48) . Scherpenheuvel lukte in Q3 7 driepunters, Optima viel wat stil hoewel Dusart en DeBacker ervoor zorgden dat de kloof niet te groot werd (9’:59-56). In’t laatste quarter was de thuisploeg baas op het veld (4’: 70-60). Nijs zorgde nog voor weerwerk maar good old Jan Hermans hield de overwinning in Scherpenheuvel. Einduitslag: 78-67.

Q1:23-20   Q2:7-15   Q3:32-23   Q4:16-9

Punten Optima: DEBACKER:9; NIJS:14;RENAUX:16; VANHEESWIJCK:7; DEWIT; Dusart:13; Deaeyer:8; Kempeneers; Vrancken

Volgende week is er een match op zondag. Optima speelt dan in Hasselt om 17u.