Verslagen Heren C

C-ploeg onderuit tegen leider Bree

Afgelopen zaterdag ontving Optima C leider in de stand Bree. Deze wedstrijd beloofde geen sinecure te worden. Bree was tot heden ongeslagen en beschikt over enkele straffe spelers. Optima C was tot heden al enkele keren verslagen en beschikt ook over straffe spelers. Ingrediënten genoeg dus voor een vermakelijke partij. Coach Claes beschikte over 10 spelers. Beyens (enkel), Ghoos (vakantie), Verheyen (pols) en Schraeyen (waar is die man?) ontbraken.

Bree schoot meteen sterk uit de startblokken. De C-ploeg leek onder de indruk van gestalte en intensiteit van de bezoekende ploeg. Na 6’ spelen stond er een droge 1-14 op het scorebord. Schildermans verdween naar de bank met foutenlast. Vandersmissen bracht extra punch in de rebounds in, en Van den Bergh wist tegen het einde van het eerste kwart te milderen: 10-19.

In de tweede periode waren de ploegen meer aan mekaar gewaagd. Bij de bezoekers zocht speler-coach Moonen de bank op, wat de partij meer in evenwicht bracht. Leysen met enkele mooie shots en een sterke Vankrunkelsven zorgden voor Looise scores. Aan de overkant waren het Beckers en Zhang die de plak zwaaiden. Met een dunk van Moonen werd de ruststand bezegeld: 29-39.

“Duidelijk een ploeg met kwaliteit en ervaring,” aldus supporter en hevig C-ploeg van Dries Beerten. “Ik ben vandaag speciaal komen kijken om van de shottechniek van Bom van de Berg Mondelaers bij te leren. Helaas is het kanon nog niet veel aan zet geraakt vandaag. Hopelijk wel in de tweede helft!”

Net als bij de eerste periode schoot ook in de tweede helft Bree met hoog tempo de partij terug in gang. Moonen geraakte onder stoom, Optima vond weinig antwoorden. Een driepunter van Schildermans was het enige Looise hoogtepunt dat te noteren viel in de derde periode. Bij Bree lukte alles. Via 32-45 ging het naar 36-61 aan het einde van Q3.

De Heren C weigerden in de laatste periode de score verder te laten oplopen. Mondelaers vond nu wel het net vanop afstand, en ook Hoekx zorde voor mooie aanvallende impulsen. Verdedigend stak Optima een tandje bij waardoor Bree niet verder kwam dan 12 punten in de laatste 10 minuten. De wedstrijd kon waardig afgesloten worden, maar deze keer was Bree over de gehele match de verdiende winnaar. Eindstand: 49-73

Scores Optima: VAN DEN BERGH M 4, SCHILDERMANS 3, VAN DEN BERGH J 11, MONDELAERS 6, LEYSEN 7, Hoekx 11, Vandervoort, Vankrunkelsven 5, Vandersmissen 2, Melis.

“In het eerste en het derde kwart heeft Optima vandaag zijn meerdere moeten erkennen in Bree,” aldus supporter Beerten na de wedstrijd. “Maar moet ook gezegd zijn: in het tweede en het vierde kwart waren de ploegen in evenwicht en zagen we strakke defense bij de C-ploeg en enkele mooie aanvallende looplijnen. Hopelijk kunnen ze in de toekomst die focus over de gehele partij doortrekken. Ik vraag me trouwens af of ik hier ergens een poster van de C-ploeg kan kopen om boven mijn bed te hangen. Bij wie moet ik daarvoor zijn?”

Na de wedstrijd vielen er aan de toog nog enkele geruchten te rapen. Langdurig geblesseerde speler Janssens denkt erover om in de loop van de komende weken terug rustig aan van start te gaan op de trainingen. Daarnaast zou ook oud-speler Koen Beerten denken aan een comeback. Mogelijk twee extra troeven voor coach Claes in de nabije toekomst? We houden jullie op de hoogte!