Verslagen Heren A

Beverlo A - Heren A

In het burenduel in Beverlo ging de match aanvankelijk gelijk op. Simons kwam wel gemakkelijk tot scoren maar de bezoekers klampten aan tot 11-11 in de 7e minuut. Bodard nette 2 bommen ,Nys antwoordde gevat met een bom en een veldscore maar dit kon verhinderen dat Beverlo 4 punten voorsprong had na Q1. Een goed afwerkend Beverlo vergrootte de voorsprong in Q2 (3’:32-19) en hield vanachter de deur dicht. Bij de bezoekers kon enkel Nys de schijn hoog houden voor de Optimisten. De bezoekers dienden alle zeilen bij te zetten om Beverlo in het vizier te houden, gerust werd er bij een 42-33 tussenstand. Na rust bleef Beverlo op z’n elan verder gaan, Optima begon slechter te spelen en zag de thuisploeg de voorsprong stelselmatig uitbouwen (6’: 56-41; 8’:60-41). Kempeneers kon voor de bezoekers milderen tot 64-49 eind Q3. De ref waarmee Optima afgelopen seizoen ook in Beverlo “strubbelingen”had vond toen dat hij wat meer in de aandacht diende te komen, hij floot enkele fouten die enkel hij zag waaronder een erg gemakkelijke technische voor de coach en een moe gestreden Optima( 2 man met 5 fouten op de bank) kon enkel ondergaan. Na 5 minuten stond het 74-52. Beverlo bleef trefzeker, ook vanop de vrijworplijn (27 stuks!) en hield de overwinning thuis, einduitslag: 89-63. Punten Optima: Beerten:5; Dusart:14; Berger:7; Blarinckx:5; Bongaerts:3; Kempeneers:10; Cauberghs:4;Nys:15. Punten Beverlo: Bodard:22; Hansen:8; Truyers:5; Deferm:4; Cuppens:2; Simons:19; Pieters:13; Beyens:13; Schroyen:3; Simons; Kennes.