Verslagen Heren C

Beerten en Ghoos stuwen Optima C naar 4e overwinning van het seizoen

De C-ploeg kende dit seizoen al heel wat ‘pechwedstrijden’. Nipte nederlagen tegen ploegen die het klassement in 4e provinciale aanvoeren, wedstrijden waarin coach Beerten maar over 6 spelers beschikte,… een makkelijk seizoen was het tot hiertoe niet. Desalniettemin verscheen afgelopen zaterdag alweer een gemotiveerd team op het plein. Na een pijnlijke nederlaag in Achel in de heenronde was de C-ploeg vandaag uit op revanche. Al in het eerste kwart was duidelijk waar Optima op diende te focussen. Achel beschikte over 2 zeer stevige centers. Vooral Plessers maakte het Optima zeer lastig met heel wat aanvallende rebounds en scores. Beerten en Ghoos wisten via enkele bommen aan te klampen. Score na 10’: 10-17. In het tweede kwart vond Optima een antwoord op de zoneverdediging van Achel. De bal ging nu sneller rond, wat resulteerde in heel wat open shotpogingen. ’t Is alom geweten dat de C-ploeg niet veel ruimte nodig heeft om enkele driepunters binnen te prikken. Beerten en Ghoos deden hun duit in het zakje, maar de handjes gingen ook op mekaar voor Mondelaers, met een prachtige bom. Aan de overkant kon Plessers meer aan banden worden gelegd. Op het rustsignaal hingen de bordjes nu in evenwicht: 26-26. “De sleutel ligt in het lamleggen van hun centers,” aldus coach Beerten onder de halve. “Ik heb mijn mannen de opdracht gegeven om te blijven werken voor de rebounds, niet simpel tegen de torens van Achel. Als defense in de tweede helft klopt winnen we vandaag de wedstrijd.” Het derde kwart bracht een zelfde spelbeeld als het tweede. Optima bleef de scores zoeken, maar had moeite met het afstoppen van Plessers. In verdediging diende Achel vaak foutief te worden afgestopt, wat resulteerde in heel wat vrijworpen voor de bezoekers. Ghoos en Beerten bleven aan de overkant degelijk afwerken. Stand na Q3: 40-35. Spanning troef in de laatste periode, wat zich helaas niet vertaalde in mooie basket. Beide ploegen acteerden enorm nerveus. Optima kwam in het laatste kwart in zware foutenlast (Mondelaers en Vandervoort verdwenen met 5 stuks naar de bank). Achel drong nog aan, maar een ultieme dribbel strandde op de defense van Volders. Eindstand: 45-43. Nipte overwinning voor Optima C, dat zo wegloopt van de laatste plaatsen in het klassement. Fan van het eerste uur, Hilde Hendrickx, was enthousiast na de wedstrijd: “Ik zie mannen toch zoe geire spelen eh. Ze zijn het toonbeeld van waar deze club voor staat: hard werken op het plein, en ook nadien aan den toog hun best blijven doen. Dit jaar hebben ze vaak wat pech gehad, maar volgend jaar zouden ze naar het schijnt versterking krijgen. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat Jan Beyens zijn sloffen volgend seizoen weer gaat aantrekken om de centerpositie van de C-ploeg te verstevigen. Als dat waar is, dan zijn de tegenstanders van volgend seizoen nog niet aan hun nief pattattekes." Scores Optima: GHOOS 11, BEERTEN 23, MONDELAERS 5, VANDERVOORT, VOLDERS 2, Nijs, Nys, Janssens 2