Verslagen U16

BBC ING Heusden – U16

Onze jongens haalden afgelopen zaterdag fors uit in Heusden. Al in het eerste kwart werd een kloof geslagen: 12-25. Het tweede kwart werd gekenmerkt door een aantal efficiënte en voor de tegenstrever dodelijke steals. Met 19-44 aan de rust was de partij eigenlijk al beslecht.

De comfortabele voorsprong deed duidelijk naar meer smaken, want in het derde kwart toonde Optima knappe staaltjes, zowel op gebied van passing als bij individuele technische acties. Ook de rebounds en de vrijworpen gingen er vlotjes in. Het scoringstempo was bij momenten zo verschroeiend dat “de tafel” zelfs 2 punten vergat te tellen. Niet getreurd, want de 31-70 aan het eind van de derde periode maakte het klassenverschil voldoende duidelijk.

Hoewel zeker moet aangestipt worden dat Optima tegenover een sportieve en waardige tegenstrever stond. Heusden bleef namelijk strijdvaardig het spel meespelen en vocht voor wat het waard was.

Halfweg het vierde kwart stond er geen maat meer op Optima. Plotseling kwam de voordien onverhoopte maar magische score van drie cijfertjes in het vizier: “Op naar de 100” was wat iedere supporter stiekem dacht. Met nog ongeveer een halve minuut op de klok kreeg Floor-Jan bij een 39-99 stand een “and one” toegewezen. Ondanks de zware druk op zijn schouders mikte hij die ene cruciale vrijworp feilloos in de korf, met de glimlach zelfs!

Besluit: knap staaltje teamwerk van de poulains van coach Ludo, met als resultaat een verdiende overwinning. Dankzij een sterker fysiek en atletisch vermogen en meer technische bagage wist een bij momenten ongenaakbaar Optima de wedstrijd volledig naar zijn hand te zetten.