Nieuws

Optima BBC sluit jaar af met All-Star Night

Hoogmis voor het basket op zaterdag 27 december in de arena van de Looise Basketparel, BBC Optima Tessenderlo. Het jaar werd er immers afgesloten met een heuse “All Star Night”, waar de beste spelers van de club hun kunsten op het parket konden tonen. Naast verschillende individuele competities, met als hoogtepunt een “dunkcontest”, kon het talrijk opgekomen publiek tevens genieten van een veteranenmatch en een sterrenmatch van de seniorspelers.

“Ware propaganda voor het basket,” aldus erevoorzitter Leon Vandermaesen.”Het is moeilijk om één hoogtepunt te kiezen op deze basketavond. De shots van driepuntkampioen Vince Nijs, de prachtige overwinning van het team van Jo Mondelaers in de Shooting Stars competitie, of misschien de snelheid van Arthur Bukavyn in de Skills Challenge, waar toch bleek dat kapitein Michiel Dusart toch stilaan ouder en trager aan het worden is? Allemaal klasbakken aan het werk gezien. Ik moet wel zeggen dat ik in mijnen tijd nog wel gewonnen zou hebben in de dunk contest van vandaag. Onbegrijpelijk trouwens dat C-ploeg speler Vandervoort niet in de finale is geraakt. Kempeneers wint wel met een mooie dunk, maar ik denk dat de jury bevooroordeeld was."

Na een veteranenmatch waar Optimacoryfeeën als Geert Haekens, Jempie Vercammen, Karel Thys en Geert Broos het beste van weleer lieten zien was het tenslotte aan de senioren van Optima om de dag af te sluiten met een All Star Match. Onder impuls van MVP Laurens Lamote trok de blauwe ploeg, mede dankzij de sterke tactieken van coach Keuppens, aan het langste eind. Coach van de witte ploeg, Mark De Wit, moest zijn meerdere erkennen: “Ik had niet gedacht dat de Keuppens tactisch zo goed zou zijn vandaag. Ik kon er gewoon niet aan. Defensief klopte het plaatje niet, de anderen waren gewoon beter. Gelukkig kan ik goed tegen mijn verlies en zijn er op een mooie basketavond als vandaag eigenlijk alleen maar winnaars. Ik ga nog ne warme choco drinken om de dag feestelijk af te sluiten!"