Verslagen Heren B

Heren B - Gems Diepenbeek A

De bezoekers konden enkel in de eerste minuten aanklampen bij Optima (7’: 12-9) maar diende de rest van de eerste helft de wet van de sterkste te ondergaan. In Q2 namen de juniors van Optima de maat van de Gemzen. Na 6 minuten stond er 31-15 op het scorebord. Optima nam deze voorsprong mee naar de rust: 37-21. Minpunt was wel dat Vincent gekwetst (enkel lelijk omgeslagen) naar het ziekenhuis diende afgevoerd te worden. Na de rust knaagde Gems enkele keren aan de voorsprong van de Optimisten (7’:42-31) maar een bom van Laurens en 2 van Max stelde de voorsprong terug veilig bij het afsluiten van Q3 (55-38). Een paar balverliezen bij de thuisploeg deed de coach nog naar een time-out grijpen (2’:55-43) maar Gems kon de achterstand niet meer goed maken(7’:62-50). Toen bij Gems de 2 spelers waar het meeste gevaar van uit ging, Vanhove en Geens (elk 11 punten), hun 5e fout kregen ging de Diepenbeekse kaars uit . Een bom van Vince en een koele Dennis op de vrijworplijn hielden de punten thuis voor Optima. Einduitslag: 71-51. Q1:16-11 Q2:21-10 Q3:18-17 Q4:16-13 Punten Optima: Dennis:11; Sam:7; Thomas:3; Laurens:5; Jan:2; Max:20; Vincent:3; Robbe:3; Joeri:5; Vince:12; Lucas