Verslagen Heren A

Heren A - Maaseik A

De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd (3’:2-6) maar dan vond de thuisploeg z’n “drive” met scores van Cauberghs en Beerten (6’:14-10). De match viel dan wat stil en even leek Optima in de val van Maaseik te trappen maar dat was zonder Nys en Kempeneers (elk 6 punten) gerekend. Na 5 minuten spelen in Q2 stonden de Optimisten 9 punten voor (32-23). Als Vanouds kwam bij de bezoekers het meeste gevaar van Sinema en die diende regelmatig foutief gestopt te worden. Optima liep in elk geval nog verder uit na een 2e bom van Beerten (8’:42-29). Vanmanshoven profiteerde van het balverlies van Optima om ‘on the buzzer” een bom te gooien en de ruststand tot 46-37 te milderen. Het begin van Q3 was ook weer voor de bezoekers (3’:48-43) maar dichter kwam Maaseik niet meer. De bezoekers schakelden dan maar over naar het betere trek en duw werk en even leek dit te lukken maar ook nu speelden de thuisploeg het spelletje niet mee. Cauberghs incasseerde wel wat motten onder de ring maar hield voor de rest Vanpoelgeest goed uit de match. In de 8e minuut stonden de Optimisten terug 14 punten voor (60-46). Maar net als vorig seizoen bleek Maaseik een taaie noot om te kraken. Bongaerts ontbond dan z’n duivels, gooide 3 bommen op evenveel minuten en bracht de thuisploeg in de 4e minuut op 72-56. Zelvys nette nog wel 2 bommen maar de 3e van Beerten bracht Optima op een veilige 78-64 op 3 minuten van het einde. Debuterende kadet Vranken legde na een technische fout voor Sinema voor het gooien van een bal in het gezicht van de tegenstander vanop de vrijworplijn de 82-66 eindstand vast. Q1:19-13 Q2:27-24 Q3:16-13 Q4:20-16 Punten Optima: BEERTEN:19; BERGER D:2; DUSART:14; KEMPENEERS:12; CAUBERGHS:12; Vranken:1; Blarinckx:2; Bongaerts:12; Nys:8 Punten Maaseik: DAAMEN:7; VANDERMEULEN:5; SINEMA:16; VANMANSHOVEN:10; SENDAR:12; Mok:6; Zelvys:9; Van Poelgeest:4