Verslagen Heren A

Heren A - Leopoldsburg A

Ondanks een slechte afwerking in ‘t begin van de wedstrijd nam Optima met oa een bom van Beerten en Kempeneers de beste start tegen Leo ( 6’:12-5) maar de bezoekers lieten niet begaan. 2 Bommen van Moons ( 8pt in Q1) en scores van Vrancken ( 6 pt) brachten Leo een eerste maal op voorsprong ( 8’: 17-19). Bij de thuisploeg joegen Renaux en Dusart op hun beurt een bom door de netten en vanaf dan speelden beide ploegen haasje-over in de score. Q1 werd afgesloten bij een 23-21 stand. In Q2 bleven de ploegen aan elkaar gewaagd, de bezoekers kwamen een laatste maal op voorsprong in de 6e minuut ( 30-32) maar vielen dan volledig stil. Optima draaide z’n defence aan en de bommen van Bongaerts, DeWit en Kitenge deden de rest. De thuisploeg lukte een 19-2 zodat den Union tegen een 15-punten kloof aankeek bij rust: 49-34. Na rust vergat Leopoldsburg aanvankelijk af te werken maar ook bij de thuisploeg viel het wat stil ( 6’: 55-40) tot de bezoekende coach de oren van z’n spelers waste bij de genomen time-out. Ineens zagen we een heel ander Leo op ‘t veld staan, de bezoekers werkten veel beter af en nu was het de thuisploeg die deelde in de klappen. Na Q3 was de voorsprong tot op 9 punten terug gebracht ( 60-51). Leopoldsburg bleef op z’n elan verder gaan in Q4, defensief was de deur op slot en de 3e bom van Moons bracht de bezoekers tot 1 punt ( 4’:64-59). Kapitein Dusart vond het toen welletjes, nam als vanouds z’n ploeg op sleeptouw en sloeg terug een kleine kloof ( 6’:66-59). De alley-oop van Kitenge op aangeven van Renaux deed bij de moe gestreden tegenstanders het laatste lichtje doven. Een weder optredende Nys legde vanop de vrijworplijn de 72-61 eindscore vast. Bij Optima eindigde 5 spelers met dubbele cijfers,de 7 Loooise bommen werden ook nu weer door 7 verschillende spelers gegooid. Q1:23-21 Q2:26-13 Q3:11-17 Q4:12-10 Punten Optima: Beerten:5; DeWit:12; Dusart:16; Kitenge:11; Bongaerts:3; Renaux:11; Kempeneers:11; Nys:3; Berger; Cauberghs Punten Union:Vaneynde:5; Vrancken:8; Moons:17 ( 3x3); Van Poppel: 12; VanCeer:11; Winters:8; Callens; Marchal; Van de Sompel; Kaerts Optima nestelt zich met deze 3e zege op 6 wedstrijden in het midden van de rangschikking. Volgende week spelen we in Zolder dat dit weekend de maat nam van Zonhoven en ook met een 3 op 6 staat in de competitie. Match om 20u30