Verslagen Heren B

Hasselt B - Heren B

De Optimisten namen tegen Hasselt een blitzstart met scores van oa Lamote en Berger, na 5 minuten stond er een erg droge 0-14 (!) op het scorebord. Hasselt was genoodzaakt om na de time-out zelfs oudgediende Hodge te laten opdraven. Optima kreeg dan heel wat fouten aangesmeerd (10 stuks in Q1) en zag de thuisploeg vanop de vrijworplijn (9 stuks in Q1) de achterstand goedmaken. Ook in Q2 waren de 2 ploegen aan mekaar gewaagd, het verschil werd nooit meer dan 3 punten. Na 20 minuten spel stond het nog steeds gelijk: 33-33. Hasselt sloeg dan onder impuls van een sterke Screurs ( 10 pt in Q3; 25 in totaal) een kloof (5’: 45-37) die de Optimisten niet konden goed maken. Na Q3 stonden de bezoekers 13 punten in het krijt (56-43). De thuisploeg bouwde de voorsprong in Q4 nog verder uit, Optima kon enkel aan schadebeperking doen. Einduitslag: 78-60. Q1: 17-17 Q2:16-16 Q3:23-10 Q4:22-14 Punten Optima: Berger D:5; Berger T:11; Lamote: 17; Van Kerkhoven:2; Beyens:5; Blarinckx:5; Bongaerts:7; Nys:8