Verslagen U16

U16 - Cuva Houthalen B

Optima was voor deze wedstrijd belust op een revanche tegen rechtstreekse concurrent Cuva. Houthalen was namelijk de enige tegenstrever tegen wie onze miniemen na de winterstop de duimen hadden moeten leggen. Als gevolg van de paasvakantie moesten beide ploegen een aantal spelers missen, maar Optima mocht wel rekenen op de terugkeer van Rik.

Het was vooraf dus nog meer dan anders koffiedik kijken, en niemand durfde zich aan een voorspelling wagen over de mogelijke uitslag. Beide ploegen treffen elkaar namelijk al jaren aan een stuk in competitie en bleken altijd al stevig aan elkaar gewaagd. Het puntenverschil in de eindscore in de onderlinge confrontaties beperkte zich tot nu toe bijna steeds tot een minimum. Deze keer werd echter met de traditie gebroken. Halfweg het eerste kwart stond immers al zo goed als vast dat Cuva in deze match een maatje te klein zou zijn.

Optima greep de bezoekers meteen naar de keel en loste die grip vanaf dan niet meer gedurende de hele wedstrijd. Houthalen toonde zich wel trefzeker, vooral op de driepunters, maar liet het deze keer ernstig afweten in het verdedigend compartiment. Dit was echter ook de verdienste van het opgedreven tempo en vaak knappe samenspel van onze jongens. Zij toonden zich fysiek ook een stuk sterker en gretiger, zeker nadat de eerste mentale klap uitgedeeld was door vrij snel in het eerste kwart een kloof van meer dan tien punten te slaan (20-8).

Vooral in de rebounds moest Cuva het recht van de sterkste ondergaan. Het kostte de bezoekers vaak ook veel meer moeite om tot bij de ring te komen dan de thuisploeg, die bij momenten stevig dolde met haar opponent. Houthalen liet zich echter niet vernederen, en dat is te merken aan het totaal aantal gescoorde punten van vierenvijftig. Beide ploegen lieten trouwens ook aardig wat punten liggen, hetgeen bewijst dat het een wedstrijd was met een hoog tempo en veel aanvallende inzet van weerskanten.

Elke Optima-speler overtrof zichzelf in deze wedstrijd en iedereen liet knappe dingen zien. Zo werd uiteindelijk verdiend een honderdpunter op het scorebord gezet, met als gevolg dat Simeon volgende keer koffiekoeken mag trakteren…

Voor de volledigheid nog het scoreverloop: 32-9, 54-21, 76-42, 100-54.

img-9499.jpg1491220449_img-9500.jpg