Verslagen Heren A

Tumultueus einde nekt Optima

Ekeren nam duidelijk de beste start tegen een Optima dat aanvankelijk vergat te verdedigen (4’:5-13). Optima schoot dan wakker en via Menten, Nijs en Kempeneers werd de kloof gedicht. In Q2 verdedigden de Optimisten wel fatsoenlijk maar ook aan Ekerse kant zat alles redelijk dicht (5’:29-30). In de laatste 2 minuten van Q2 kond de thuisploeg eindelijk wat afstand nemen met een sterk spelende Dusart, bij rust stond het 43-36.

Na de pauze bleef Ekeren last hebben met de Looise defence:  Vanheeswijck bracht Optima in de 6e minuut op de maximum voorsprong (52-42). Optima verviel dan terug op z’n spel van Q1: de balverliezen werden genadeloos afgestraft door Ekeren waar vooral DeClerck (8pt in Q3, 21 in totaal) van profiteerde. Na 30 minuten basketbal stond Optima nog 3 punten voor: 59-56. Ekeren bleef op z’n elan doorgaan en kwam in de 5e minuut terug op voorsprong. Tot de 8e minuut bleven de ploegen elkaars evenknie ( 64-64) maar dan begon een erg tumultueus einde. De refs leken even de pedalen te verliezen (in totaal werden er 4 onsportieve en 5 technische fouten gefloten) en hiervan kon Ekeren profiteren. De bezoekers bleven rustig vanop de vrijworplijn, konden nog enkele malen scoren en de overwinning mee naar Ekeren nemen: einduitslag: 64-76.

Q1: 19-2   Q2: 24-16   Q3: 16-20   Q4: 5-20

Punten Optima:DE WIT:5, DUSART:9, KENNES:3, NIJS:13, MENTEN:8, DeBacker:4, Kempeneers:11; Vanheeswijck:11, Lamote

Optima speelt nu 3 opeenvolgende uitmatchen, volgende week staat Arendonk op het programma, voorlopig 12e in de stand en gisteren nog te sterk voor Zwijndrecht. Match om 20u45 in de Okidohal.