Verslagen Heren B

Sint-Truiden B - Heren B

De match in St-Truiden was een aangenaam schouwspel om te bekijken. De toeschouwers zagen 2 vlot scorende en snel spelende ploegen. Bij de thuisploeg waren het Surinx met 10pt en Audoor met 7pt die de St-Truidense motor lieten draaien, bij de bezoekers kwamen 5 spelers tot scoren in Q1. Beide ploegen dropten elk ook 2 bommen. Het tempo zakte wat in Q2, de thuisbommen werden geneutraliseerd door scores van Lamote en Bongaerts (8’: 29-34). Bij rust had Optima nog een kleine voorsprong op St-Truiden: 34-38.

Na rust bracht een bom van Beerten de bezoekers op 38-47 (3’) maar de thuisploeg reageerde via alweer Audoor, die net als op zaterdag 5 bommen dropte. Dat het vizier ook bij de Looise jongens scherp stond bewezen op hun beurt Vandervelden en Blarinckx met elk een bom zodat Optima Q4 kon aanvatten met 3 punten voorsprong: 54-57. Het laatste schuifje was in elk geval voor de Optimisten (5’: 59-66). St-Truiden drong nog wel aan maar Optima behield de rust en kon na een mooie match de zege mee naar Tessenderlo nemen, einduitslag: 63-70.

Q1:21-21   Q2:13-17   Q3:20-19   Q4:7-13

Beerten:9; Lemmens:2; Vandervelden:10; Lamote:12; Bongaerts:14; Ozkan:4; Renaux:12; Blarinckx:7; Vrancken

Volgende week spelen op zondag, tegenstander is dan Gems Diepenbeek A dat ongeslagen mee aan de leiding staat in 2e pvrovinciale. Match om 16u.