Verslagen Heren A

Optima wint laatste derby

Een erg onvolledig Optima (Dusart en Kitenge op weekend, Nys nog teveel last van de knie) diende de buren uit Beringen op de voorlaatste competitiedag partij te geven. Beringen dat nog steeds in degradatiegevaar zit kon de punten dus meer dan goed gebruiken.

Bij aanvang van de match was direct duidelijk dat de Miners niet op veel cadeaus diende te rekenen. Een sterke De Wit sloeg direct een kloof (3’:11-4) die door Menten en Kempeneers verder uitgediept werd in Q1 (9’:23-8). Een bom van De Leeuw milderde voor de bezoekers, stand na Q1:24-13. Dat Beringen zich zo niet ging laten doen stond echter in de sterren geschreven. Via De Leeuw knabbelden de bezoekers gestaag aan de achterstand (6’: 30-26) maar een niet te stoppen Kempeneers (10 van de 15pt in Q2) hield z’n ploeg op het rechte spoor. Optima kon echter niet verhinderen dat Beringen even voor rust na een bom van Quesnel een eerste maal voorkwam (36-38). Bij rust was alles nog te spelen: 39-38.

Onmiddellijk na rust waren de Miners duidelijk de betere van de Optimisten. Behalve de bom van Menten vond Optima geen opening in de Beringse defence en in de 5e minuut stond de maximum voorsprong op het scorebord na scores van Dieltjens en een bom van Quesnel (42-51). Beringen kon de voorsprong behouden tot het einde van Q3: 48-56. Ondanks z’n 4e fout bij aanvang van Q4 bleef Kempeneers een gesel voor de verdediging van de Miners en toen ook “Papy” Vanheeswijck z’n duivels ontbond met 3 bommen stond Optima in de 5e minuut terug naast Beringen (62-62). Vanheeswijck bleef raak treffen, bij Beringen wilde niets meer lukken en zo kon Optima de voorsprong gestaag uitbouwen (9’:73-64). Beringen probeerde nog om via fouten in balbezit te komen maar de Optima-boys behielden hun “cool” vanop de vrijworplijn om alzo het lot van Beringen te bezegelen.

Einduitslag: 80-68.

Optima, dat een goede terugronde speelde met 8 overwinningen in 12 matchen staat op een mooie 7e plaats in 2e landelijke. Volgende week is Optima A vrij, onze laatste match van het seizoen is tegen Gembo B, 9e in de stand. Match op zaterdag 22 april om 20u30.

Q1:24-13   Q2:15-25   Q3:9-19   Q4:32-11

Punten Optima: DE WIT:12+0; KENNES:2+0; DEBACKER:2+2; KEMPENEERS:18+10; MENTEN:9+2; Renaux:0+6; Vanheeswijck:5+14; Lamote

Punten Beringen: DE KOSTER:0+4; HESELMANS:0+3; BOUTSEN:2+6; QUESNEL:11+4; POSTELMANS:4+0; Reynders:4+3; De Leeuw:8+3; Dieltjens:7+7; Devleeschouwer:2+0; Vanoverstijns:0+0; Camps:0+0