Verslagen Heren C

Optima C zet de ‘croon’ op het werk in Lommel

Met een beperkte kern van zeven zakte Optima C naar de Soeverein af. Croonen Lommel D stond weliswaar gedeeld laatste in de reeks, maar thuisvoordeel valt nooit te onderschatten. Gelukkig waren er weer talloze supporters meegereisd om onze helden aan te moedigen.

Onze Looienaars startten verschroeiend: het duurde tot halfweg het eerste kwart voor de thuisploeg een bal door het net kreeg en toen stond er al een kloof van een dozijn punten op het bord. Pas tegen het einde van de eerste 10’ schoten de Lommelaars enigszins wakker en konden ze wat milderen. Een heel ander spelbeeld kregen we in de tweede periode te zien. Beide ploegen hielden gelijke tred aan het scorebord; de kloof werd even wat kleiner maar aangevuurd door coach Jo werd de kloof van het eerste kwart toch herwonnen voor het fluitsignaal.

Na de pauze verscheen de mindere uit het begin van de wedstrijd weer op het veld. Al snel zakte de moed hen in de schoenen, er werd bij momenten amper nog verdedigd, waardoor onze jongens  de winst al met al vrij eenvoudig konden veilig stellen. Desondanks bleef Optima met de voeten op de grond: defensief lieten we weinig steken vallen en ook aanvallend werd aan hoog percentage afgewerkt. Zo stond er aan het wedstrijdeinde een mooie kloof van 35 punten op het bord.

Zo maar eventjes vier optimisten in de dubbele punten, waaronder Janssens met 19 van op de bank! Geef die kerel de Sixth Man Award! Alle zeven meegereisde spelers verdienen echter een pluim: weinig fouten, hoge percentages in afwerking, en tegen 11 thuisspelers met zo’n voorsprong winnen. Je moet het maar doen!

De volgende wedstrijd is thuis, op 7 januari om 16u met Pelt C als tegenstrever.  Ginds wonnen we al met 5 punten verschil, laten we dat kunstje nog eens overdoen!

Eindstand: 44-79 (11/14 FT, 6x3pt)

Quarters: 11-21; 16-17[28-39]; 8-21[36-61]; 9-20

Ploeg: VAN DEN BERGH M. 12, HOEKX D. 19, VANKRUNKELSVEN B. 7, LEYSEN B. 18, VANDERSMISSEN W. 4, Janssens D. 19, Mondelaers T.