Verslagen Heren B

Heren B - Cosmo Genk A

Optima B kreeg op de 2e speeldag Cosmo Genk voorgeschoteld, een stevige tegenstander die in de voorbereiding ook al de maat had genomen van enkele hoger spelende tegenstanders.

Ondanks het feit dat Optima enkele gemakkelijke punten liet liggen kon de thuisploeg tot 8-10 via Lahou in de 5e minuut bijblijven. Genk bleef echter vlot scoren en sloot Q1 dan ook af met 14-19 in hun voordeel. Ook in Q2 was Genk de betere ploeg, de afwerking van Optima liet veel te wensen over en Genk profiteerde (5’: 14-27). De thuisploeg kon enkel in de laatste minuten wat van de achterstand goedmaken. Ruststand: 23-42.

In Q3 veranderde er niet veel aan het spelbeeld: Genk de Looise korf bestoken terwijl bij de thuisploeg enkel Bongaerts voor het nodige gevaar kon zorgen (9’: 39-58). In Q4 zorgden scores van Ozkan en Lahou ervoor dat Optima kon milderen (5’: 53-67) maar de zege van Genk kwam nooit in echt gevaar. Einduitslag: 58-72.

Q2: 14-19   Q2: 13-17   Q3: 15-22   Q4: 16-14

Beerten: 13 Bongaerts: 17 Ozkan: 6 Renaux: 6 Lahou: 12 Lamote: 1 Blarinckx: 3 Lemmens, Vandervelden.

Volgende week staat net als bij de A-ploeg St-Truiden op het programma. Match op zondag om 14u30.