Verslagen Heren A

Heren A - Fellows Ekeren BBC B (BvVl)

In de laatste match in de Beker van Vlaanderen kreeg Optima het bezoek van reeksgenoot Ekeren, nieuw in 2e landelijke , en net als ons ongeslagen in de voorronde van de Beker. De ploeg die won kon zich plaatsen voor de volgende ronde.

Ondanks de tropische hitte in de sporthal speelden beide ploegen met veel inzet en hoge intensiteit. Menten en Nys zorgden voor een kleine kloof( 3’:8-4; 8’:12-8) maar telkens kwam Ekeren langszij. De bezoekers konden Q1 met een kleine voorsprong: 14-16. Q2 liet vooral erg rommelig basket zien van de 2 ploegen en dat resulteerde in een lage score (7’:16-20). Optima kon de weg naar de korf niet vinden en leed veel (onnodig) balverlies. Bij rust hadden de bezoekers 5 punten voorsprong: 19-24.

Na de oververdiende rust in de Looise sauna sloop Optima dichterbij en kon de DeWit na een onsportieve fout op ‘m Optima langszij brengen vanop de vrijworplijn (6’:33-33). De thuisploeg verviel dan weer in het spel van de 1e helft: niet gefocust genoeg en balverlies lijden. Ekeren profiteerde en kon ’t laatste Q aanvatten met 7 punten voorsprong:36-43. In dat laatste Q liep Ekeren aanvankelijk nog iets verder uit (3’:36-45). DeWit en Kennes brachten Optima tot op 5 punten (6’: 42-47) maar dan viel Optima aanvallend weer helemaal stil. De thuisploeg lukte geen enkele veldkorf meer. De press van de thuisploeg leek nog te gaan renderen (8’:46-51) maar Ekeren bleek koel en kon de overwinning verdiend mee naar huis nemen. Einduitslag: 47-55.

Optima is dus uitgeschakeld voor de Beker van Vlaanderen en kan zich gaan focussen op de competitie. Die begint volgend weekend en er staat dadelijk een derby op ’t programma: Beringen –Optima. Match in ’t Beverke om 20u30.

Q1:14-16   Q2:5-8   Q3:17-17   Q4:11-14

Punten Optima: DUSART:2 KENNES:2 NYS:7 KEMPENEERS:7 MENTEN:6 DeWit:13 Lamote:5 Vanheeswijck:5 DeBacker Vranken.