Verslagen Heren A

Heren A - Dynamo Bertem A

Optima nam een blits start tegen Bertem. Menten en Kempeneers zorgden voor 9-4 na 4 minuten. Sterke jongen Pauwels van de bezoekers werd vakkundig uit de match gehouden (5pt voor rust) en na enkele dolle minuten stonden de bezoekers al op 13 punten na een bom van Dusart (7’:18-5). Van die 13 punten bleven er na Q1 nog 10 over: 22-12. Optima kon de lijn in Q2 echter niet doortrekken. Defensief was alles nog wel ok maar scoren wilde aanvankelijk niet meer lukken (6’:22-16). Nijs zorgde voor 30-21 (8’) maar Bertem reageerde met een bom van El Hamzaoi. Bij rust had Optima nog een kleine voorsprong: 33-29.

Ook na de pauze zag het publiek 2 sterk verdedigende ploegen wat resulteerde in en lage score. Optima kon de voorsprong aanvankelijk nog verdedigen (6’:40-37) maar verloor dan Pauwels een paar maal uit het oog die z’n ploeg even op voorsprong bracht (7’:40-41). Een sterke Nijs en Menten reageerden echter en zorgden ervoor dat Optima het laatste Q kon aanvatten met 4 punten voorsprong (45-41). Beide ploegen bleven mekaars evenknie in Q4. Bertem bleef in het spoor (6’:51-51) maar over de Optimisten springen wilde niet lukken. Dusart gaf z’n ploeg terug wat ademruimte met een bom op 2 minuten van affluiten ( 56-51) en Kempeneers kon scoren na een zoveelste aanvallende rebound (17 in totaal) van Optima. Bij een 58-53 stand en nog 30 seconden op de klok kreeg bezoeker DeMayer een technische fout zodat Optima de match al bij al gecontroleerd kon uitspelen en de overwinning in Tessenderlo houden. Einduitslag:60-55.

Met een 2 op 4 nestelt Optima A zich (erg voorlopig) op een mooie 5e plaats in 2e landelijke.

Q1:22-12   Q2:11-13   Q3:12-12   Q4:15-14

Optima: DUSART: 11, DEBACKER: 3, NIJS: 10, KEMPENEERS: 12, MENTEN: 7, De Wit: 7, Kennes: 3, Vanheeswijck: 7, Lamote