Verslagen Heren A

Duffel maatje te sterk voor Optima

Met de komst van Duffel in Tessenderlo gaven de 2 ploegen met de beste defence in de reeks mekaar partij. De match begon dan ook gesloten waarbij de 2 ploegen mekaar niet veel ruimte gunden (5’:6-7). De bezoekers profiteerden van enkele Looise balverliezen en daarmee was de Duffelse trein vertrokken. Een sterke De L’Or (15 pt in Q1, 23 in totaal) sloeg met enkele bommen direct een kloof (8’:6-19) maar ook de andere bezoekers deden hun duit in het zakje. Na 10 minuten keken de Optimisten tegen een 16-punten kloof aan: 10-26.

In Q2 liet Optima zien waarom ze bij de betere verdedigers hoorden: de thuisploeg plaatste met scores van Kitenge, De Backer en Menten een 11-2 (5’:21-28). De time-out van de bezoekende coach had succes en bij rust stond Optima terug 14 punten in het krijt: 25-39.

Ook na de appelsienen begon Duffel het best aan de partij (4’: 29-47). De thuisploeg kreeg geen greep op de Duffelse aanvallen en kwam zelf moeilijk tot scoren, een logische 43-58 na 30 minuten was dan ook het gevolg. In het laatste schuifje kon Optima wel enkele keren milderen onder impuls van De Backer (3’: 50-60) maar dichter kwam de thuisploeg niet. Duffel bleef goed spelen en vlot scoren en even later stond er terug een 20-er op het scorebord (7’:52-72). Duffel nam de winst verdiend mee naar de Nete-stad.

Einduitslag: 59-79

Q1:10-26   Q2:15-13   Q3:18-19   Q4:16-21

Optima: DEWIT:4; KENNES:4; NYS:9; VANHEESWIJCK:6; DUSART; De Backer:15; Kitenge:8; Kempeneers:2; Menten:11; Renaux

Volgende week staat er alweer een topper op het programma: Optima ontvangt de leider in 2e landelijke Zuiderkempen. Match zaterdag 25 maart om 20u30