Verslagen Heren A

BBC Jeugd Gentson A - Heren A (BvVl)

In de 2e match voor de BvVl diende Optima aan te treden tegen Gentson A, een ploeg uit 1e provinciale Oost-Vlaanderen.

Na  6min spelen had Optima de voorgift van 5 punten ingehaald ( 10-11). Optima verhoogde het tempo en kon Q1 afsluiten met een 14-19 voorsprong. De mannen van Gentson lieten het niet aan hun hart komen en kwamen na een 7-0 terug op voorsprong ( 3’:21-19). Optima viel aanvallend stil en kon ook niet verhinderen dat Gent de voorsprong stelselmatig uitbouwde, een logische 41-31 was de ruststand.

Na rust kwam een agressiever Optima op het veld. De bezoekers konden profiteren van enkele aanvallende rebounds maar dan was het terug de beurt aan de thuisploeg. Met enkele bommen diepte Gent de voorsprong verder uit tot maximum 14 punten ( 6’: 51-37). Een sterke Nys kon met 11 punten in Q”, waaronder 2 bommen, de schade voor de bezoekers beperken maar na 30 minuten spelen stond Optima nog steeds 9 punten in het krijt ( 59-50). Nys bleef op z’n elan verder gaan in Q4 en bracht Optima op 3 punten na 4 minuten ( 62-59). Gent bleef echter goed verdedigen en zelf scoren en gaf zich alles behalve gewonnen ( 7’:67-60). Een alerte Debacker en kapitein Dusart verhoogde het tempo serieus, Gent begon in foutenlast te komen en Optima kwam eindelijk langszij( 9’: 68-69). Een moe gestreden Gent diende rol te lossen waardoor Optima met de winst naar Tessenderlo kon huiskeren. Einduitslag: 69-7.

Q1:14-19 (5 pt voorgift)   Q2:27-12   Q3:18-19  Q4:10-23

Punten: DeWit:8 Dusart:7 Lamote:2 Kennes:2 Debacker:11 Nys:20 Menten:8 Kempeneers:8 Vanheeswijck:7