Verslagen U16

Basket Zonhoven - U16

Een efficiënt Optima nam al in het eerste kwart de maat van de thuisploeg door meteen een kloof te slaan van 12 punten (2-14), hoewel de thuisploeg uiteindelijk toch wist aan te klampen: 8-20 aan het einde van de eerste periode.

In het tweede kwart raakten onze jongens echt op dreef; dat uitte zich onder andere in enkele gevatte steals. De tegenstander werd bij de shots ook geregeld uit evenwicht gebracht met stevige hits op de bal waardoor het scoren doeltreffend werd bemoeilijkt. Een buzzerbeater van Wout op de milliseconde zette aan het eind van het tweede kwart een veilige 20-47 score op het bord.

Het was echter afwachten wat het “vervloekte” derde kwart zou brengen, maar de gevreesde inzinking bleef deze keer uit. Optima raasde integendeel als een pletwals over Zonhoven en elk van onze spelers kwam tot scoren. De bal ging snel rond, het tempo werd constant hoog gehouden, er werd lustig gedold met de tegenstander en als kers op de taart gingen zowat alle vrijworpen erin. Na 30 speelminuten toonden de bordjes dan ook een logische en droge 28-82, waarbij echter niet mag vergeten worden dat ook Zonhoven enkele knappe staaltjes liet zien.

De 100 punten wenkten en in het vierde kwart maakten onze jongens de klus helemaal af. De ambiance zat er dik in op het veld én op de bank. Coach Ludo en de massaal opgekomen aanhang konden dan ook tevreden terugkijken op de knappe collectieve demonstratie van onze jongens met een 39-116 zege als resultaat.